A rendkívüli időjárási helyzet miatt

Szolidaritás mozgalom: Orbánnak haza kellett volna utaznia

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szerint a rendkívüli időjárási helyzet miatt Orbán Viktornak haza kellett volna utaznia Brüsszelből.

2013.03.15 14:59MTI

A Szolidaritás az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: "érthetetlen, hogyan maradhatott segítség nélkül több ezer ember az autópályákon, főútvonalakon, további 100 ezren pedig áram- és vízellátás nélkül maradtak".
   
A meteorológiai szolgálat már napokkal ezelőtt felhívta a figyelmet a várható időjárásra, sok helyre a legmagasabb, piros riasztást adta ki - emelték ki. Ezért a mozgalom nem érti, hogy a katasztrófavédelem miért nem készített olyan tervet, amely alapján a hadsereg különleges járműveit már szerda este be lehetett volna vetni.
   
A közlemény szerint a katasztrófavédelem és a Belügyminisztérium vezetői bebizonyították, hogy a katasztrófa elhárítására alkalmatlanok, de - mint hozzátették - felelősség terheli magát Orbán Viktor miniszterelnököt is.
   
"Orbán Viktor Brüsszelben védi a védhetetlent, miközben éppen ebben a helyzetben kellene itthon tartózkodnia és felügyelnie a katasztrófavédelem, a Belügyminisztérium és a hadsereg munkáját" - fogalmaztak. A Szolidaritás mozgalom ezért vizsgálatot követel és az érintett vezetők lemondását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.