Áder vagy Kövér lesz az ünnepi szónok

Kapóra jön Orbánnak az uniós csúcs - Brüsszelben lesz március 15-én

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Brüsszelbe utazik a kétnapos európai uniós csúcstalálkozóra, ezért nem vesz részt a pénteki, március 15-i budapesti díszünnepségen. A Múzeumkertben így vagy Áder János köztársasági elnök, vagy Kövér László házelnök mond majd beszédet - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2013.03.12 17:23MTI

Orbán Viktor az EU-csúcsot megelőzően, csütörtök délután nemzetközi sajtótájékoztatót tart az Európai Tanács épületében.

A miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a brüsszeli kormányfői csúcstalálkozón az európai gazdaság jövője és az EU-Oroszország kapcsolatok szerepelnek a napirenden. Ezek Magyarország számára fontos témák, "ráadásul a rezsicsökkentés miatt hazánk támadás alatt áll, a rezsicsökkentést meg kell védeni Brüsszelben is" - fűzte hozzá Havasi Bertalan.

Arról, hogy a március 15-i budapesti, múzeumkerti ünnepi beszédet Áder János köztársasági elnök vagy Kövér László, az Országgyűlés elnöke mondja el, hamarosan döntés születik - közölte a sajtófőnök.

A nemzeti ünnep korábban meghirdetett programja szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott volna ünnepi beszédet március 15-én.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.