A rászorulók ma többet fizetnek

MSZP: Orbán a rezsiről is hazudott

A rászoruló családok ma többet fizetnek a gázért, mint az utolsó szocialista kormány idején - közölte az MSZP-s Katona Tamás, volt pénzügyminisztériumi államtitkár az MTI-vel kedden.

2013.03.12 14:55MTI

Katona Tamás közleményében azt írta: Orbán Viktor miniszterelnök hazudott, amikor hétfői parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy 2002 és 2010 között a szocialista kormányok csökkentették a nyugdíjakat, a béreket és a családtámogatásokat. A kormányfő nem véletlenül nem mondott számokat, mert kiderült volna, hogy a nyugdíjak értéke 32 százalékkal, vásárlóértéken nézve 5 százalékkal nőtt, a keresetek értéke 30 százalékkal, vásárlóértéken 6 százalékkal lett több, a családtámogatás pedig a duplájára (252 milliárdról 534 milliárdra) emelkedett - közölte.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy ebben az időszakban a gáz ára háromszorosára, az áramé pedig kétszeresére nőtt. Azt viszont nem tette hozzá, hogy a gáz és a villany ára az energiahordozók folyamatosan emelkedő világpiaci árával összhangban emelkedett - kifogásolta Katona Tamás.

Arra is emlékeztetett, hogy a szocialista kormány a növekvő árak miatt bevezette a szociális alapú gázártámogatást, ami a családok jelentős részének megkönnyítette a rezsi kifizetését. "Az Orbán-kormány viszont ezt eltörölte, így a magyar családok felének 20 százalékkal emelkedett meg a gázszámlája. Azóta ehhez 17 százalékos gázáremelés társult" - olvasható Katona Tamás közleményében, amely a rezsicsökkentést úgy értékeli, hogy a kormány most az áremelésből ad vissza tíz százalékot.

A valóság tehát az, hogy a rászoruló családok többet fizetnek, mint az utolsó szocialista kormány idején - közölte az MSZP-s politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.