Csepeli kettős gyilkosság

Az életfogytiglant kapott Deme ügyvédet váltott

Szakított Deme Gábor eddigi ügyvédjével, dr. Ruttner Györggyel, aki a csepeli kettős gyilkosság ügyében védte az elsőfokú tárgyalás végén életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Deme Gábort.

2013.03.13 16:35ma.hu

Deme Gábor új ügyvédje dr. Galló István, akinek Angyalföldön van ügyvédi irodája, s akit szakmai körökben tekintélyes védőnek tartanak – írja a Csepel.hu megerősített információkra hivatkozva.

A szakítás okáról azt lehet tudni bizonyosan, hogy Deme Gábor elégedetlen volt Ruttner Györggyel, mert nem sikerült elérnie védence felmentését a kettős gyilkosság miatti vádak alól. Ruttner György arra építette a védelmet, hogy Deme Gábor „rosszkor volt rossz helyen”, amikor a Csepel-sziget Általános és Szakiskolában megölték az intézmény vezetőjét és tanárát 2009. január 7-én. A bíróságot arról próbálta meggyőzni, hogy Demének nem volt köze az emberöléshez, s a bűncselekmény pillanatában már nem is tartózkodott a helyszínen. A Fővárosi Törvényszék bírói tanácsa elsőfokú ítéletében azonban nem fogadta el a védelem álláspontját, mert minden bizonyíték ellene szólt. 

A szakításban a Cseoel.hu információi szerint szerepet játszott az is, hogy Ruttner György túl sok pénzt kért el ügyvédi munkájáért, de eredményt nem ért el.

Galló István ügyvédi irodája megerősítette, hogy nemrég vették át a Deme Gáborra vonatkozó ügy iratait. Az ügyvéd az utóbbi időben főleg büntetőjogi ügyekben látta el megbízói védelmét. Idén januárban az Eclipse-perben védte a negyedrendű vádlottat, akit társaival együtt első fokon felmentett a bíróság. A 2010-ben indult perben az ügyészség milliárdos áfacsalással vádolta a vállalatot, amely az előző szocialista kormányok idején jelentős állami informatikai megbízásokat nyert el, majd – a vád szerint – a többmilliárdos bevétel után megpróbálták elkerülni az áfafizetést. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen.

A csepeli kettős gyilkosság ügyében április 18-án és 24-én tartják meg a másodfokú tárgyalást a Fővárosi Ítélőtábla Markó utca 16. szám alatti épületében. Első fokon K. Tamást és Deme Gábort életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy K. Tamás leghamarabb 40, Deme pedig 32 év múlva szabadulhat feltételesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.