Személyesen ajánlotta őt

Az exkapitányra vallott a csepeli kettős gyilkosság vádlottja

Kun Tamás, a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja azt vallotta a bíróság előtt, hogy a volt csepeli rendőrkapitány személyesen ajánlotta őt az intézmény meggyilkolt vezetőjének.

2011.06.01 07:43MTI

Eddigi szűkszavúságát megtörve tegnap hosszabban is kifejtette véleményét a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola volt biztonsági őre, Kun Tamás. Kérdésre válaszolva határozottan cáfolta a volt csepeli rendőrkapitány, Császár Mihály állítását, aki korábban azt vallotta, hogy bár ismerte Kunt, nem ő ajánlotta az intézmény vezetőjének, a lelőtt Takács Józsefnek - írja a Magyar Hírlap.

Kun elmondása szerint Császár hívta fel, hogy menjen be az irodájába, azzal az indokkal, hogy lenne egy munka a számára. A találkozón – amelyen részt vett Takács is – megbeszélték a fizetést, sőt még Kun lehetséges előmenetelét is. Azt is mondták neki, hogy a fizetése egy részét zsebbe kapja majd. A volt biztonsági őr vallomása szerint szó sem volt arról, hogy több ember közül választották volna ki őt az állásra. „Sajnálom, hogy a Misi ilyen amnéziás, de ez az igazság” – mondta Császárra utalva az elsőrendű vádlott, aki megemlítette, hogy még korábbi munkahelyére, az In-Kal Securityhez is a volt főkapitány ajánlotta be. Hozzátette: a főrendőr később többször is felhívta, emlékeztetve őt arra, hogy milyen jó állást szerzett neki.

Császár Mihály korábban azt mondta, hogy Takács három jelentkezőt említett neki, és ő Kunt ajánlotta közülük, miután korábbról ismerte. A volt kapitány vallomásának nem ez az egyetlen érdekes pontja. Tóth Mihály és Orosz Ferenc, Csepel egykori MSZP-s polgármestere és alpolgármestere állítása szerint a gyilkosság napjának reggelén náluk járt Takács József, és kijelentette, hogy a következő útja a rendőrkapitányhoz vezet, mert feljelentést akar tenni az iskola volt gazdasági igazgatója, a szintén szocialista Deme Gábor ellen az iskolában tapasztalt pénzügyi visszaélések miatt.

Császár vallomása szerint azonban a sorrend fordított volt: Takács valóban járt nála, ám hiába próbálta rávenni a feljelentés megtételére, az intézményvezető azt mondta, hogy még átmegy Oroszhoz a polgármesteri hivatalba. Kun arra a kérdésre már nem válaszolt, hogy valóban felhívta-e Császárt a gyilkosság után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.