Az alkotmány nem játék!

Az Alkotmánybíróságnál ért véget a tiltakozás

Az Alkotmánybíróság épületénél véget ért az a tüntetés, amelyet Az alkotmány nem játék! elnevezésű, civilek által szervezett fővárosi, Alkotmány utcai demonstráció folytatásaként tartottak több mint ezer ember részvételével.

2013.03.09 19:35MTI
A vége - Fotó: Hallgatói Hálózat Facebook-oldala

Az alaptörvény tervezett negyedik módosítása ellen tartott demonstráció néhány ezer résztvevője közül mintegy ezren az Alkotmány utcából a Képviselői Irodaházhoz vonultak, ahol hangosbeszélőn részleteket olvastak fel a Fidesz 1989-es programjából, majd a demonstrálók elindultak az Alkotmánybíróság épülete felé. 

Az MTI tudósítóinak beszámolója szerint az Alkotmánybíróság (Ab) épületének bejáratát a rendőrség hármas sorfallal védte.
 
Az épület előtt a felszólalók a többi között arról beszéltek: azért gyűltek össze, mert "ezek az utolsó napok, amikor még létezik az Alkotmánybíróság", illetve azért, mert álláspontjuk szerint az Ab-t, illetve valamennyi magyar állampolgár jogát megsértik azok, akik negyedszer módosítják az alaptörvényt. 

Az egyik felszólaló szerint, amit 1989-ben akart a Fidesz, azt akarják most ők, és a jelenlegi Fidesz most éppen ezt akarja "eltiporni". Fiatalok vagytok? - kérdezte egy másik szónok, amire a tömeg igennel válaszolt. Demokraták vagytok? - kérdezte ezt követően. A tüntetők erre is igennel feleltek. Akkor készítsünk egy új alkotmányt - biztatta a jelenlévőket a kérdező. 

A rendezvény azzal ért véget, hogy elhangzott: a tiltakozást hétfőn a Sándor-palotánál folytatják annak érdekében, hogy az államfő ne írja alá az alaptörvény módosítását. 

A rendezvényen rendőri intézkedésre nem volt szükség - mondta Kovács Viktória, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.