Az alkotmány nem játék

"Ne írd alá, Jani!"

A Margit hídon autóval csak Budáról Pestre lehet közlekedni, az északi oldalt rendőrsorfallal leválasztották a tüntetők miatt. A tömeg folyamatosan azt skandálja: "Nem hagyjuk!"

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.03.09 18:10MTI

A Margit hídon autóval csak Budáról Pestre lehet közlekedni, az északi oldalt ugyanis a Képviselői Irodaháztól az Alkotmánybírósághoz tartó tüntetők számára rendőrsorfallal leválasztották - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói szombat délután.

A villamos ugyanakkor mindkét irányba zavartalanul közlekedik.

A tömeg folyamatosan halad a hídon, közben a többi között azt skandálják: "Nem hagyjuk!" illetve a negyedik alkotmánymódosítással kapcsolatban a felszólítást Áder János köztársasági elnöknek címezve azt, hogy "Ne írd alá, Jani!"

A tüntetők előzőleg Az alkotmány nem játék! elnevezésű, civilek által szervezett demonstráción vettek részt az Alkotmány utcában, majd a Képviselői Irodaházhoz vonultak. Innen indultak el az Alkotmánybíróság épülete felé.

Kép: Hallgatói Hálózat Facebook-oldala

"Vonulunk a Csalogány utcában, az Alkotmánybíróságnál szolidarítunk a testülettel. A kormány a 4. Alaptörvény-módosítással tovább szűkíti a testület jogköreit. Hatályon kívül helyeznék az AB alapvető döntéseit" - írja a Hallgatói Hálózat Facebook oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.