"Az alkotmány nem játék"

A londoni magyar nagykövetségnél is demonstráltak

Néhány tucatnyi tiltakozó demonstrált szombat délután a londoni magyar nagykövetség előtt az alaptörvény tervezett módosítása ellen.

2013.03.09 18:05MTI

A mintegy negyven tüntető között magyarok, angolok, észtek és spanyolok is voltak. Az egyik szervező az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta, hogy a demonstrációt a Facebook közösségi portálon hirdették meg. 

A résztvevők között jelen voltak az Occupy London nevű kampányszervezet aktivistái is. A csoport több száz tagja tavaly hónapokig megszállva tartotta a londoni Szent Pál székesegyház környékét, a kapitalizmusellenes globális tiltakozó hullám részeként. 

A magyar nagykövetségnél tartott szombati demonstráció egyik résztvevője beszédet mondott a képviseletnél, kijelentve: a jelenlegi magyarországi helyzet megoldását nem a politikusoktól kell várni. Véleménye szerint a tiltakozóknak az "információs forradalom kikövezte utat" kell követniük, az internet használatával. 

Az egyórás demonstráción a résztvevők magyarul, angolul és a más nemzetiségű jelenlévők nyelvén többször is hangoztatták "Az alkotmány nem játék" jelszót. 

A tüntetés végén néhány játékot helyeztek el a nagykövetség bejáratánál, "Ezzel játsszatok, ne az alkotmánnyal!" felirattal együtt. A demonstráció rendbontás nélkül ért véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.