Városi legendák és sumákolás

Kocsis Máténak nincs Bajnai-fóbiája - videó!

"Ki ne találja már senki, hogy mi tegnap úgy keltünk fel, hogy akkor most alaptörvényt módosítunk és gyorsan módosítottuk is."

2013.03.08 12:49ma.hu

Nem kértek a két tál süteményből a tüntetők, pedig jó szívvel kínálták nekik Selmeczi Gabriellával – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a TV2-nek adott interjújában.

„A Fidesz székháznál helyre állt a rend, de a tüntetők szerint lesz ennek még folytatása, bízunk abban, hogy nem olyan formájú lesz, mint a tegnapi, mert az borzasztóra sikerült” – mondta dr. Kocsis Máté. „Berúgták az ajtót, az ablakot, a párbeszéd szándékának a minimális jelét sem tapasztaltuk.”

Ezért is mentek oda Selmeczi Gabriellával és a két tál süteménnyel, hogy csitítsák a hangulatot, mert „ha vitánk van valakivel, akkor nem az a megoldás, hogy odamegyek hozzá és berúgom az ajtaját” – háborodott fel Kocsis. Annak ellenére tették ezt, hogy a tüntetők alapvetően az alkotmánymódosítás ellen tiltakoztak, nem nagyon értették, hogy milyen párbeszédet akar folytatni velük éppen akkor a Fidesz.

Kocsis Máté szerint azonban egy ország alaptörvényét, sőt általában a törvényeit a nép által felhatalmazott és demokratikusan megválasztott parlamentnek van joga elfogadni, nem az Alkotmánybíróságnak, nem a civil szervezeteknek, nem a tüntetőknek. „Erre találták ki a demokráciát” – fogalmazott.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint rengeteget egyeztettek az alkotmánymódosításról, mint mondta, még európai szinten is megvédték álláspontjukat, nem érti az egész felháborodást, hiszen szerinte mindez már január óta közbeszéd tárgya, hetek óta elérhető az anyag, jó ideje zajlik a parlamenti vita, egyáltalán nem egy újkeletű dologról van szó. "Ki ne találja már senki, hogy mi tegnap úgy keltünk fel, hogy akkor most alaptörvényt módosítunk és gyorsan módosítottuk is."

Azzal kapcsolatban, hogy tudják-e, kik tüntettek - hiszen Kocsis Bajnait vádolta, amit ők cáfolták - elmondta: „Ezek alapvetően olyan felheccelt fiatalok voltak, akiknek működése, tevékenysége, képzése nem független Bajnaiéktól.” De szerinte nincs Bajnai-fóbiája, csupán az Együtt 2014 mozgalom sumákol, nem vállalja fel, hogy ők küldték oda a fiatalokat.

dr. Kocsis Máté azt kéri a tüntetőktől, hogy a velük való véleménykülönbségüket ne ilyen módon rendezzék, mert megfélemlítették a munkatársaikat, kisgyermekes anyákat akadályoztak abban, hogy a gyermekeikért menjenek, sőt „vér folyt, üveg tört”. Szerinte az emberek biztonságra és nyugalomra vágynak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.