Valódi alkotmányt követelnek a tüntetők

Székháztüntetés: mit akarnak a demonstrálók?

Csütörtök reggel néhány perccel 10 óra után mintegy száz tüntető hatolt be a Fidesz Lendvay utcai székházának zárt kapuján, az épület bejárata előtt ülősztrájkot kezdtek, ezzel egyidőben közleményben tájékoztatták a közvéleményt követeléseikről.

2013.03.07 11:11ma.hu

Nem sokkal a Fidesz Lendvay utcai székháza udvarának elfoglalása után közleményt adtak ki a demonstrálók, akik bevallásuk szerint a legitim alkotmányért kezdtek ülősztrájkba, és azt mindaddig folytatják, míg a kormánypártok vissza nem vonják az "Alaptörvény Negyedik módosításáról" szóló előterjesztésüket. A ma.hu szerkesztőségéhez eljuttatott levélben tiltakozásuk okait pontokba gyűjtötték, a közleményt változtatás nélkül tesszük közzé.

************************

Valódi alkotmányt Magyarországnak!

A Fidesz-KDNP elnyomó rendszert épít. A rezsim három éves rombolása után ma Magyarországon az alkotmányosság, a jogállamiság és a társadalmi szolidaritás legalapvetőbb követelményei sem érvényesülnek. A kormánnyal szembeni ellenállásunk immár lelkiismereti kérdés. Ezért élünk a polgári engedetlenség eszközével. Kezdeményezésünk erőszakmentes, pártoktól független, és minden demokratikus érzelmű honfitársunk szolidaritására számítunk.

Tiltakozunk a Magyar Köztársaság alkotmányos rendszerének szétverése ellen!
Tiltakozunk az ellen, hogy a Fidesz-KDNP képviselői az Alkotmánybíróság által már alkotmányellenesnek ítélt rendelkezéseket írnak az “Alaptörvénybe”!
Tiltakozunk az egyetemek gazdasági autonómiájának felszámolása, és a hallgatók röghöz kötése ellen!
Tiltakozunk a hajléktalan emberek hatósági üldözése ellen!
Tiltakozunk a gyermektelen, az élettársként élő és az azonos nemű párok család fogalmából való kirekesztése ellen!
Tiltakozunk a szólásszabadság korlátozása ellen!
Tiltakozunk a független igazságszolgáltatás további korlátozása ellen! Tiltakozunk az egyházak közötti diszkrimináció ellen!
Tiltakozunk a szabad választások korlátozása ellen! Tiltakozunk az Alkotmánybíróság jogköreinek szűkítése és 22 év alkotmánybírósági döntéseinek érvénytelenítése ellen!

Innen, a Fidesz székházból-ból üzenjük minden honfitársunknak: Nem legitim kormány az, amely felhatalmazásával visszaélve a hatalom kizárólagos birtoklására törekszik! Az egyoldalúan megalkotott „Alaptörvény” nem legitim alkotmánya Magyarországnak, mivel nem az alkotmányosság és az emberi jogok védelmét, hanem a Fidesz-KDNP hatalmi érdekeit, a jogfosztást és a diszkriminációt szolgálja!

A Fidesz-KDNP képviselőitől követeljük, hogy vonják vissza az „Alaptörvény Negyedik módosításáról” szóló előterjesztésüket. Magyarország új Alkotmányát széleskörű társadalmi részvétellel kell megalkotni, és népszavazással megerősíteni. Ki kell állnunk a jogainkért, ki kell állnunk egymásért: szerveződnünk, tüntetnünk, sztrájkolnunk kell.

Éljen a köztársaság!

Fotó: Az alkotmány nem játék Facebook oldal


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.