Ádertől kért segítséget

Ombudsman: destabilizálja az alkotmányt a negyedik alaptörvény-módosítás

Destabilizálja az alkotmányt a parlament előtt folyamatban lévő negyedik alaptörvény-módosítás, például a hajléktalanok kriminalizálásával és a hallgatók röghöz kötésével.

2013.02.28 12:37MTI

Az ombudsman szerint a küszöbön álló alaptörvény-módosítás számos aktuális konfliktust kíván oly módon lezárni, ami többek között az általános jogelvekkel, például az uniós jogrenddel való összhang kérdését vetheti fel, és azt eredményezheti, hogy ez az alkotmány rövidebb életű lesz, mint az előző. 

Szabó Máté szerdán nyílt levélben kérte Áder János köztársasági elnököt, fontolja meg, hogy aláírja-e az alaptörvény - államszervezet demokratikus működésének egyensúlyát veszélyeztető - negyedik módosítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.