Selex ES

HM: egy olasz cég gyártja a 3D-s NATO-radart

Egy olasz vállalat, a Selex ES gyártja a medinai háromdimenziós NATO-lokátort, a cég mérnökei Magyarországon egyeztettek a kivitelezés részleteiről.

2013.01.17 14:18MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint a szakemberek január 15. és 17. között megbeszéléseket folytattak Medinán, Jután és a HM-ben a radartorony építési munkálatainak jelenlegi állásáról, a főbb határidőkről, a villámvédelmi rendszerről, valamint egyéb műszaki kérdésekről. 

A mérnökök megtekintették a Jután tárolt úgynevezett sablonelemeket, eszközöket és egyeztettek a szállításukról - tették hozzá. A látogatás végén rögzítették a munkaterület átadásához szükséges főbb időpontokat, feltételeket és a határidők betartásához szükséges szempontokat. 

A helyszínbejárások és megbeszélések során a mérnökök meggyőződtek arról, hogy a munkálatok rendben, a terv szerint haladnak - hangsúlyozta a HM. A radarberendezést a tervek szerint idén augusztusban helyezik el a 28 méter magas toronyban, melynek betonszerkezete január 14-én készült el. 

A medinai 3D-s radarállomás a magyar légteret ellenőrző rendszer harmadik eleme lesz, a másik két háromdimenziós radarállomás Bánkúton és Békéscsabán működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.