Az új munkaügyi előírások miatt

Sztrájkolnak a NATO rakományait szállító pakisztáni sofőrök

Sztrájkot hirdetett csütörtökön a NATO rakományait Afganisztánba szállító pakisztáni teherautó vezetők mintegy fele az új munkaügyi előírások miatt.

2013.01.10 17:41MTI

Az úton lévő konvojok le fognak állni a határon, és addig ott is maradnak, amíg a vita nem rendeződik - közölte a szakszervezetük egyik vezetője. A sofőrök azt kifogásolják, hogy egyéni munkavállalás helyett ezután a hatóságoknál bejegyzett mintegy negyven szállító vállalatnál kell dolgozniuk. 

A hatóságok azzal indokolják az előírást, hogy ez fokozni fogja a konvojok biztonságát, és kevesebb lesz ellenük a támadás, a gépkocsivezetők viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy saját számlára dolgozhassanak. Készek vagyunk együttműködni a hatóságokkal a biztonsági intézkedések ügyében, de szabadon akarunk dolgozni - mondta a sofőrök szakszervezetének főtitkára. 

A sztrájk következményei egyelőre bizonytalanok. Pakisztán 2011 novembere és 2012 júliusa között hét hónapon át szüneteltette a NATO mintegy 100 ezer Afganisztánban harcoló katonájának a közúti ellátását az országon keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.