Lebontották a székház előtt sztrájkolók sátrait

Az MTVA esztétikai és biztonsági szempontból is védi a területét

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) továbbra is szeretné megvédeni Kunigunda úti gyártóbázisát és a körülötte levő területeket, mind biztonsági, mind esztétikai szempontból.

2012.12.20 16:23MTI

A közmédiát irányító szervezet ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, csütörtök hajnalban több tucat biztonsági őr lebontotta Kunigunda utcai székház előtt demonstrálók sátrát. 

Az MTVA álláspontja szerint a demonstrálók jogszerűtlenül foglalták el az A és a B porta előtti füves területet, majd a gyártóbázis előtti útszakaszt. A híresztelésekkel ellentétben a biztonsági őröket nem állították elő, csupán ötfős csoportokban tanúkét hallgatják meg a III. kerületi Rendőrkapitányságon - olvasható a közleményben.
 
Az MTVA amellett, hogy szeretné megvédeni ingatlan együttesét a tüntetőktől és attól a látványtól, ami a székházba érkező látogatókat fogadja, szeretné biztosítani dolgozói számára a nyugodt munkakörnyezetet és a bejárati porták akadálymentes megközelíthetőségét. Hozzátették: továbbra is keresik azokat a legális lehetőségeket, amelyek segítségével a csoportosulás "minél hamarabb, minél messzebbre kerüljön a székháztól".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.