"Bennfentes" támadás

Afganisztánban ismét egyenruhás támadó ölt meg egy NATO-katonát

Ismét afgán katonai egyenruhát viselő támadó lőtte agyon a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erők egyik katonáját a dél-afganisztáni Hilmend tartományban.

2013.01.08 09:17MTI

A hilmendi Geresk körzetében hétfő este történt újabb "bennfentes" támadásban helyi rendőrségi források szerint egy brit katona halt meg, de hat bajtársa is megsebesült. Afgán és NATO-illetékesek vizsgálják, hogy az elkövető az afgán hadsereg katonája volt-e.
   
Idén ez volt az első ilyen eset. A közép-ázsiai országban tavaly a NATO-vezette erők legkevesebb 63 tagját ölték meg olyan támadásokban, amelyeket az afgán hadsereg vagy rendőrség tagjai, illetve azok egyenruháját viselő merénylők követtek el, ugyanebben a körzetben is.
   
A 2011. évi 35 ilyen esethez képest ez ugrásszerű növekedést jelent, és súlyosan aláássa a bizalmat az afgán fegyveres erők és külföldi szövetségeseik között, miközben utóbbiak arra készülnek, hogy 2014 végéig kivonják csapataikat az országból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.