Fáklyás felvonulás

Az állatvédelmi törvény szigorításáért tüntettek a fővárosban

Az állatvédelmi törvény szigorítása érdekében tartottak tiltakozó fáklyás felvonulást állatvédő szervezetek képviselői és aktivistái mintegy félezer ember részvételével szombaton Budapesten.

2012.11.24 20:35MTI

Az Aktion Fair Play és az Állatvédőrség által szervezett megmozdulásán az ország különböző részeiről érkezett állatvédők vettek részt, akik a Keleti pályaudvartól dobszó kíséretében, rendőri biztosítás mellett, többen „állathóhéroknak” és „állami sintéreknek” beöltözött jelmezekben vonultak a Parlament elé, hogy átadják törvénymódosító javaslat-csomagjukat. 

Tornóczky Anita, az Állatvédőrség aktivistája és Joó István, a szervezet vezetője a Kossuth téren felállított színpadon elmondta: azt szeretnék elérni, hogy integrálják az állatvédelmet és a felelős állattartást a nemzeti alaptantervbe. Jogi keretet és működési szabályzatot szorgalmaznak a gyepmesteri (sintér) telepek kialakítására és az ottani állattartási körülményekre. Szeretnék elérni, hogy a fajtatiszta kiskutyákat kizárólag származási lappal lehessen értékesíteni és legyen büntethető a zoofília (állatok és emberek közötti szexuális érintkezés). 

Ugyancsak szorgalmazzák, hogy az elkobzott, lefoglalt állatokat gyorsított eljárásban lehessen örökbe adni. A javaslatot, amelyhez több mint tízezer ember aláírását is mellékelték, Kövér László házelnök titkárságának munkatársa vette át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.