Bajba jutott, védett állatok - segít az állatkert

Állatvédelem: magyarországi mentőhelyek

A vadon élő, bajba jutott, védett állatok megsegítése, ellátása, majd a szabadba való visszaengedése fontos feladat a Fővárosi Állat- és Növénykert mellett számos magyar mentőhely számára is. Tevékenységüket és eredményeiket ismerteti a Természetvédelmi mentőhelyek Magyarországon című kiadvány.

2012.04.20 17:27MTI

Az állatkert kiadásában elkészült könyv az intézmény természetvédelmi sorozatának ötödik kötete. A kiadvány amellett, hogy bemutatja a magyarországi mentőhelyek tevékenységét, eredményeit és feladatait, útmutatást nyújt abban, mit kell tenni, ha sérült, elhagyatott vagy beteg állattal találkozik a természetjáró - mondta el a kiadvány szerkesztője, Kovács Zsolt.

Az állatkert természetvédelmi bemutatója keretében Csomós Miklós főpolgármester-helyettes méltatta az intézmény természetvédelmi tevékenységét és eredményeit.

Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója örömhírrel is szolgált, hiszen a héten az intézmény falai között a világon először világra jött Ausztrálián kívül olyan Lord Howe-szigeti botsáska (Dryococelus australis), amelyet 1927 óta kihaltnak hittek, ám 2003-ban ismét felfedeztek egy sziklaszirten a Csendes-óceánban. A különleges állatfaj petéi nemrég érkeztek a magyar állatparkba.

A természetvédelmi bemutatót a Föld napjához kapcsolódó Föld Fesztivál keretében rendezték meg. A fesztivál hétfő óta, vasárnapig várja egyhetes programsorozattal az intézmény gyermek és felnőtt látogatóit különböző, a figyelmet a természetvédelem fontosságára irányító játékokkal és rendezvényekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.