Vitatott gazdasági tevékenység

Teherautónyi iratot foglaltak le a Pécsi Püspökségtől

A Pécsi Püspökség, valamint a kapcsolódó gazdasági társaság tevékenységével kapcsolatban nyomozott a rendőrség, az ügy a Főügyészségre került vádemelési javaslattal.

2012.11.21 09:33ma.hu

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztály hűtlen kezelés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Püspökség gazdasági tevékenységével kapcsolatban.

Az alapfeljelentés mintegy 30 különböző vélt vagy valós visszaélést sorolt fel, amit további közel 50 cselekmény vonatkozásában egészítettek ki a nyomozás alatt érkezett újabb feljelentések. Az eljárás valamennyi jelzett cselekményre kiterjedt, ennek során a nyomozók összesen 226 személyt hallgattak ki, és a püspökség gazdasági igazgatóságától, valamint a kapcsolódó gazdasági társaságtól egy teherautónyi mennyiségű iratot foglaltak le.

A nyomozás 2012. október 27-én lezárult. Az ügyiratot W. Gyula pécsi lakos ellen 1 rendbeli különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett (folytatólagosan elkövetett), 4 rendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszegése bűntett, 3 rendbeli adócsalás bűntett (folytatólagosan elkövetett), 2 rendbeli számvitel rendje megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a hatóság vádemelési javaslattal megküldte a Somogy Megyei Főügyészségre – tájékoztatta a ma.hu-t a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.