Ígéret már volt

A magáncsőd bevezetéséről kérdezi az MSZP a kormányt

Az MSZP választ vár a kormányoldaltól arra, hogy mikor terjeszti be a parlamentnek a magáncsődről szóló indítványát.

2012.11.12 15:30MTI

Simon Gábor, a szocialisták elnökhelyettese hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: pártja már háromszor benyújtotta az adós és a hitelező közötti megegyezés lehetőségét megteremtő javaslatát, a parlament pedig legutóbb egy héttel ezelőtt szavazott a független Szili Katalin kezdeményezésének tárgysorozatba vételéről. Ez szintén a természetes személyek adósságrendezését tette volna lehetővé. 

A kormánypárti politikusok akkor tartózkodtak, ugyanakkor a fideszes Papcsák Ferenc a vitában ígéretet tett arra, hogy egy hét múlva beterjesztik saját javaslatukat a magán-, illetve családi csődről - mondta Simon Gábor. Ez azonban nem történt meg, annak ellenére sem, hogy a kormány előzőleg szeptemberre ígérte ezt - fűzte hozzá. Az MSZP-s politikus ezért arra szólította fel a Fideszt és a KDNP-t, válaszoljon egyértelműen arra, hogy mikor terjeszti be a magáncsődről szóló javaslatát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.