Ki nem alakított álláspontok

Egyelőre nem tudni, lesz-e magáncsőd

A kormány még nem alakította ki álláspontját a magáncsődről, így a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) cáfolja azt a sajtóértesülést, amely szerint a kormány nem támogatja annak bevezetését.

2012.03.02 12:45MTI

Az NGM pénteken az index.hu értesülésére reagált MTI-hez eljuttatott közleményében. Az internetes hírportál az NGM-ben egy kormánynak készített előterjesztésre hivatkozva azt írta, hogy a kabinet nem támogatja a magáncsőd bevezetését.

A minisztérium közleményében emlékeztet arra, hogy a Parlament Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottsága H/6068. számú bizottsági önálló indítványt nyújtott be az Országgyűlés elé 2012. február 28-án.

A határozat-tervezetet tartalmazó önálló indítvány többek között felkérné a kormányt, hogy "vizsgálja meg a természetes személyek adósságrendezésével kapcsolatos eljárás szabályainak, vagyis a magáncsőd jogintézményének bevezetését. Az adósság rendezése - törvény alapján - komplex módon tudná segíteni mind a devizahitellel rendelkező adósok, mind a más módon adósságot felhalmozó, fizetésképtelen emberek problémáit."

Ha az Országgyűlés elfogadja az önálló indítványt, határozata alapján a beszámolót a kormánynak legkésőbb 2012. augusztus 31-ig kell benyújtani az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának. Az önálló indítványról a Kormány még nem alakított ki álláspontot - írta az NGM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.