Magáncsőd megszavazását kérik

Dőlnek a lakáshitelek!

Jelenleg 300-400 ezer ember nem tudja kigazdálkodni a törlesztőrészletet. Január óta több lakást árvereztek el, mint tavaly egész évben.

2009.04.24 11:07Magyar Nemzet

Petícióban kéri a magáncsőd megszavazását a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete - írja a Magyar Nemzet. Az erről szóló dokumentumot a szervezet eljuttatta a miniszterelnöknek, a bankszövetségnek és a versenyhivatalnak. A bedőlt lakáshitelek miatt január óta több lakást kellett elárverezni, mint tavaly egész évben.

Kásler Árpád, a szervezet elnöke a lapnak elmondta: jelenleg 300-400 ezer ember nem tudja kigazdálkodni a törlesztőrészletet, sokaknak pedig az alapvető élelmiszerekre sincs pénze a törlesztés után. Vannak olyanok is, akik meglátták a pénzszerzési lehetőséget a bedőlő lakáshitelekben, ezért sorra nyílnak a fizetésképtelen ügyfelek lakásainak eladásával foglalkozó cégek - nyilatkozta Orbán Róbert, az Árverezőház Zrt. vezérigazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.