Második kör

Gyorsabb lesz útlevélhez és erkölcsihez jutni

Csökken az útlevelek elkészítésének határideje, az erkölcsi bizonyítvány kiadása is gyorsabb lesz és egyszerűbb.

2012.11.06 15:38ma.hu

Az Országgyűlés 2012. november 5-én elfogadta a Belügyminisztérium "A Schengeni Információs Rendszer második generációja keretében történő információcseréről, továbbá egyes rendészeti tárgyú törvények ezzel, valamint a Magyary Egyszerűsítési Programmal összefüggő módosításáról" című törvényjavaslatát - tájékoztatta a ma.hu-t a Belügyminisztérium.

Az új törvény értelmében 2013. január 1-től harmincról húsz napra csökken az útlevelek elkészítésének határideje. Az erkölcsi bizonyítvány kiadása gyorsabb lesz és egyszerűbben kitölthető formanyomtatvány is készül.

A tájékoztatás szerint mindez beleillik a kormány Magyary egyszerűsítési programjába, amelynek értelmében az emberek gyorsabb, egyszerűbb keretek között intézhetik ügyeiket.

Mint ismeretes, a Magyary Zoltán Közigazgatási-fejlesztési Programban alapvető célként jelenik meg a Jó Állam megteremtése és azon belül az ügyfélközpontú szolgáltató működés kialakítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.