Csak pártok indulhatnak a voksolásokon

Fidesz: egyesületek eddig sem indulhattak a parlamenti választáson

Egyesületek eddig sem indulhattak az országgyűlési választásokon, és ezt ezután sem tehetik meg - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az alkotmányügyi bizottságnak a választási eljárási törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványával kapcsolatban.

2012.10.31 11:36MTI

Az előterjesztéssel - mint azt a fideszes Papcsák Ferenc a testület kedd esti ülésén közölte - változatlanul hagyják azt az eddigi gyakorlatot, hogy az önkormányzati választás kivételével csak pártok indulhatnak a voksolásokon.
A kormánypárti politikus visszautasította, hogy a módosítás összefüggésben állna azzal, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök a napokban egyesületet alapított Haza és Haladás néven.
   
Selmeczi Gabriella szerdai tájékoztatóján azt mondta: az alkotmányügyi bizottság keddi első, délelőtti tanácskozásán az MSZP szándékosan valótlanul állította, hogy a Fidesz kizárná az egyesületeket a választásokból. 1990 óta csak pártok indulhatnak az országgyűlési választásokon, és ez ezután is így lesz, vagyis minden marad a régiben - magyarázta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.