Regisztrációtól az "Orbán-hűbéresekig"

MSZP-platform: tiltakozó aláírásgyűjtés több témában

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja "megdöbbenéssel figyeli a választási eljárásról, az előregisztrációról szóló vitát" és országos tiltakozó aláírásgyűjtést kezdeményez.

2012.10.15 08:59MTI

A tömörülés ügyvivői és Mesterházy Attila pártelnök kezdeményezi, hogy az MSZP indítson országos tiltakozó aláírásgyűjtést az alábbi kérdésekben: minden Magyarország területén lakó állampolgár "külön megkötések nélkül kapja vissza választójogát"; a földbérleti pályázatokon a termőföld a "helyben lakó gazdálkodók és ne a távollakó Orbán-hűbéresek, haszonlesők" kezére kerüljön.

A kérdések között szerepel: szűnjön meg a forráskivonás az oktatásból és az egészségügyből; számolják fel a felsőoktatás állami támogatású hallgatóinak "röghöz kötését előíró" rendszert; "statisztikai trükkök helyett a felelős gazdaságpolitika" alapozza meg a munkahelyek teremtését, a kiszámítható, biztos nyugdíjakat; az igazságos közteherviselés érdekében ismét legyen többkulcsos az adórendszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.