Önfeloszlatás miatt

Időközi választás lesz vasárnap Tiszavasváriban

Önfeloszlatás miatt időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban.

2012.10.26 13:48MTI

Bundáné Badics Ildikó jegyző pénteken az MTI-nek elmondta: a több mint tízezer választásra jogosult helyi lakos tíz szavazókörben adhatja le voksait vasárnap reggel hat és este hét óra között.

A választáson négy polgármester- és negyven képviselőjelölt indulhat - tette hozzá a jegyző. A városvezetői tisztségért a települést eddig vezető Fülöp Erik (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Timári Istvánné (Magyar Szocialista Párt), Aleva István (Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület) és Ráduly Zsolt (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület) méreti meg magát. A Fidesz nem indít önálló jelölteket, a párt a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület jelöltjeit támogatja.

Vasárnap - az új polgármesterrel együtt - 12 tagú képviselő-testületet választanak a szavazók.

Az időközi voksolást azért kell megtartani, mert a testület augusztus 1-jén feloszlatta magát azt követően, hogy a várost addig vezető Jobbik kisebbségbe került hét helyi képviselő frakcióalapítási szándéka miatt. Közülük két fideszes, két jobbikos, valamint három független helyi képviselő volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.