A biztonságra és a nyugalomra épít

Mesterházy: az MSZP vállalja önmagát a tiszavasvári választók előtt

Az MSZP vállalja önmagát a tiszavasvári választók előtt, helyi programjában pedig a rendre, a biztonságra és a nyugalomra épít - jelentette ki Mesterházy Attila pártelnök csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

2012.10.25 19:30MTI

Az ellenzéki párt vezetője a vasárnapi időközi választás előtt tartott szocialista kampányzáró rendezvény sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP-vel ellentétben a Fidesz nem mer önállóan kiállni programjával a választópolgárok elé, inkább elbújt a választáson induló civil szervezet, a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület mögé.
   
A Jobbik és a Fidesz helyi együttműködése káosszal, rendetlenséggel és acsarkodással járt, így Tiszavasvárit az elmúlt két évben a lemaradás jellemezte - jelentette ki Mesterházy Attila.

A szocialista politikus az önkormányzati testületben tapasztalható szembenállásra utalva elmondta: az nem normális, ha egy ekkora településen ilyen szinten eluralkodik a pártpolitikai acsarkodás a várost vezető testületben.
   
Az MSZP elnöke a tájékoztatón emlékeztetett arra, hogy két éve az önkormányzati választáson nagy vereséget szenvedett a szocialista párt, amely egyetlen képviselőt sem delegálhatott a testületbe. Volt egy jobboldali és egy szélsőjobboldali szavazói tömeg, és ők ilyen önkormányzatot állítottak össze - mondta Mesterházy Attila.
   
Ez a többség azonban sehova sem jutott, a rendteremtés és a szociális biztonság ígéretét nem tartották be - tette hozzá. Véleménye szerint a kormányzati politika leképeződik a településen: ahogy az országban káosz, recesszió, depresszió van jelen, úgy ez tapasztalható itt is, ezzel szemben a 2006 előtti és utáni időszakban inkább a fejlődés, a lépésről lépésre haladás jellemezte Tiszavasvárit.
   
A szocialista program a munkahelyteremtésre és a foglalkoztatás bővítésére, a rend és a szociális fegyelem megteremtése irányul - közölte a szocialista párt elnöke.
   
Mesterházy Attila felidézte, hogy az utóbbi időben két időközi választáson, Sopronban és Dunaföldváron nyert a szocialista jelölt. Tiszavasváriban a lehető legjobb eredmény elérésében bízik a párt - tette hozzá.
   
Mesterházy Attila a tájékoztató után Veres János megyei elnökkel, Juhász Ferenc országgyűlési képviselővel és Timári Istvánnéval, az MSZP polgármesterjelöltjével tartott fórumot.
   
A vasárnapi időközi polgármester- és képviselő-választáson négyen indulnak a városvezetői tisztségért: Timári Istvánné mellett Aleva István közgazdász (Budapesti-Pest Megyei SZEM-pont Egyesület), Fülöp Erik eddigi polgármester (Jobbik) és Ráduly Zsolt iskolaigazgató-helyettes (Tiszavasváriért Közéleti Egyesület).
   
A nyolc egyéni választókörzetben negyven indulót vett nyilvántartásba a választási bizottság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.