Több mint 1,8 milliárd forint a kiadás

Csaknem kétmilliárdba kerültek eddig a minisztériumi utak

Idén eddig több mint 1,8 milliárd forintba kerültek a tárcák kiküldetései - írta szombati számában a Blikk, miután megkérdezték a tárcákat, hogy mennyit költöttek 2012-ben hivatalos utazásokra.

2012.10.20 08:12MTI

A lap közlése szerint a legnagyobb összegről a honvédelmi tárca számolt be: az augusztusi állapot szerint 606 millió forintot költöttek. Hozzátették: itt olyan költségekkel is számoltak, mint a repülőgéppilóták kanadai vagy csehországi kiküldetése, egyéb nemzetközi missziókra történő kiutazás.

A Blikk szerint őket 326 millióval a Vidékfejlesztési Minisztérium követi, nem sokkal lemaradva a nemzetgazdasági tárca 322 milliója mögött. Hozzáfűzték: számottevőek voltak még a külügy (217 millió) és a fejlesztési minisztérium (100 millió) tételei is.

A vezetők kiküldetései közül a lap Csizmadia Norbert fejlesztési államtitkár egyik kínai misszióját emelte ki, ez 14,8 millió forint volt, de a Blikk megjegyezte, hogy a kiküldetésen 49 nem állami vezető is részt vett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.