Pénteki ülés

A Békés Megyei Közgyűlés támogatta a rendőrfőkapitány kinevezését

Támogatta a Békés Megyei Közgyűlés pénteki ülésén a jelenleg megbízottként dolgozó megyei rendőrfőkapitány, Polyák József Zsolt rendőr ezredes kinevezését.

2012.10.19 16:38MTI

A főkapitányjelölt egyebek között a korrupció elleni gyors és határozott fellépést, a kábítószerhez kapcsolódó bűnözés felderítését emelte ki a feladatok közül. A 18 tagú közgyűlés a jelen lévő tíz Fidesz-KDNP-s, illetve négy szocialista képviselő igen szavazata és két jobbikos képviselő tartózkodása mellett fogadta el a főkapitány kinevezéséről szóló előterjesztést. Polyák József Zsolt megbízott megyei rendőrfőkapitány az ülésen a szavazás előtt fontosnak nevezte a közbiztonság megőrzését és a lakosság szubjektív biztonságérzetének erősítését. 

A főkapitányjelölt a feladatokról szólva kiemelte a korrupció elleni gyors és határozott fellépést, a kábítószerhez kötődő bűnözés felderítését, a vagyon elleni bűncselekmények csökkentését, a közlekedésbiztonság javítását, és beszélt a schengeni határ mentén a migrációhoz kapcsolódó feladatok jelentőségéről is. A Békés megyei rendőri vezetők mellett részt vett az ülésen Lajtár József vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes és a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányi posztra szeptemberben kinevezett Gyurosovics József dandártábornok, Békés megye korábbi rendőrfőkapitánya. 

Lajtár József és Gyurosovics József elmondta: Polyák József Zsoltot szakmailag és emberileg is alkalmasnak tartják a megyei főkapitányi posztra. Lajtár József kiemelte: tapasztalt, a rendőri munkafolyamatokban jártas főkapitánya lesz Békés megyének, erre - mint mondta - nagy szükség van, hiszen a rendőri állomány átlagkora 32 év. Elmondta, hogy Polyák József Zsolt végigjárta a ranglétrát, munka mellett végezte el a rendőrtiszti főiskolát, majd a jogi egyetemet, legutóbb a Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója, főkapitány-helyettese volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.