Megdobálták a rendőröket

Összecsapásokat provokáltak Athénban a fiatalok

Athénban több száz fiatal összecsapást provokált ki a rendőrséggel egy tüntetésen csütörtökön, miközben egy hónapon belül már a második általános sztrájk folyik az országban.

2012.10.18 15:30MTI

A több tízezer tüntető közül kivált erőszakos fiatalok benzinbombákkal, palackokkal és márványdarabokkal dobálták meg a rendőröket a parlament közelében, amire a rohamrendőrség könnygázzal és sokkoló gránátokkal válaszolt. Athén két pontján összesen mintegy 70 ezren vonultak az utcákra. A Szintagma téren egy 65 éves tüntető rosszul lett, szívrohamot kapott, és a kórházba szállítása után meghalt. Mindez még azelőtt történt, hogy az összecsapások kirobbantak - mondták el a szervezők. 

A zavargás egy órán át tartott. Négy ember sérült meg, ötvenet őrizetbe vettek. Az ország második legnagyobb városában, Szalonikiben békésen zajlott le a gazdasági megszorítások ellen meghirdetett tüntetés. Felvonulások voltak más görög városokban is. A munkabeszüntetéseket az ország két legnagyobb szakszervezeti szövetsége, a magángazdaságban dolgozók vezető szakszervezete, a 700 ezer embert tömörítő GSEE, valamint a 350 ezer taggal rendelkező, de mintegy 2,5 millió munkavállaló érdekeit védő ADEDY közszolgálati szakszervezeti szövetség szervezte. 

A hírek szerint Athénban zárva maradtak a minisztériumok, más állami hivatalok, a kórházak, üzletek és az iskolák is. Megbénult a vasúti, valamint a kompközlekedés is. A légi irányítók három órára álltak le, ami késéseket okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.