Tizenkilenc határsértőt is rendőrkézre került

Szerb és magyar embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

Egy szerb és egy magyar állampolgárságú embercsempészt és tizenkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megyében.

2012.10.18 13:49MTI

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője Jászai Linda elmondta, a járőrök lakossági bejelentés alapján Szőregen szerda délután állítottak meg egy szerb sofőrt, aki igazolta ugyan magát a szükséges okmányokkal, de arra már nem tudott választ adni, hogy hova szállítja a járművének utasterében megbújó tizenkét pakisztáni és négy afgán állampolgárt.

Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti, a sofőrrel szemben pedig - embercsempészés megalapozott gyanúja miatt - büntetőeljárás indult - közölte a hadnagy.

Egy magyar embercsempész is rendőrkézre került szerda este: a rendőrök három koszovói állampolgárt találtak az autójában Ásotthalom külterületén. A férfit embercsempészés gyanúja miatt előállították, a három határsértővel szemben pedig idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.