A határsértőket várhatóan kitoloncolják

Szlovák embercsempészt fogtak el a rendőrök Mórahalmon

Szlovák embercsempészt és pakisztáni határsértőket fogtak el a határrendészek Mórahalmon.

2012.10.09 09:16MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője Szenti Szabolcs elmondta, egy nyugdíjas határőr jelzése alapján állítottak meg a járőrök egy szlovák mikrobuszt hétfőn Mórahalom belterületén.

A járműben négy pakisztáni állampolgár és az őket segítő szlovák állampolgárságú embercsempész utazott. Ezzel egy időben a rendőrök további négy pakisztánit fogtak el a Kissori úton - közölte a százados.

Az illegális migránsok azt mondták a rendőröknek, hogy egy férfi segítségével jöttek át a zöldhatáron, majd egy erdőben várták, amíg az embercsempész felveszi őket. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, várhatóan kitoloncolják őket Szerbiába. A 44 éves pozsonyi lakost pedig embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.