Nem lehet különbség gyermek és gyermek között

Kormányzati szándékra történik az elszegényedés az MSZP szerint

Gurmai Zita szocialista politikus szerint "Magyarországon a kormány kifejezett szándéka szerint történik az elszegényedés".

2012.10.15 12:59MTI

Az MSZP országos nőtagozatának elnöke, európai parlamenti képviselő erről hétfőn, a szegénység elleni küzdelem világnapján beszélt Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki párt politikusa kifogásolta a kormány személyijövedelemadó-politikáját, amely szerinte a tehetőseket támogatja, a szegényeket sújtja.

A mai magyar családtámogatási rendszer különbséget tesz gyermek és gyermek között aszerint, hogy családban, vagy "csak" élettársi közösségben él, holott utóbbiban él a gyerekek 42 százaléka - magyarázta Gurmai Zita.

Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja hozzátette: pártja "kategorikusan elutasítja a szegényeket bűnbakká tevő kormányzati politikát". Szerinte a segélyplafon bevezetése a szegények megbélyegzéséről szól.

"Oda jutott ez az ország, hogy két markáns társadalmi csoport, a gyermekes háztartások és a 65 év feletti egyszemélyes családok, főként nők élnek a legnagyobb szegénységben" - mondta a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.