3D nyomtatás otthon

Itt a szegény ember nyomtatója

A 3D nyomtatás egyre népszerűbbé válik világszerte, de a valódi tárgyakat elkészíteni képes gépek még nem voltak mindennapos használati eszközök - egészen mostanáig.

2012.09.25 06:35Konrád - ma.hu

A Printrbot alkotója olyan megoldással szeretett volna előállni, ami képes megadni a 3D nyomtatás élményét, megfizethető áron és gyorsan. Brook Drumm tervező szerint eszközének egyszerűsége lehetővé teszi, hogy mindössze 45 perc bárki képes legyen összerakni és 2 órán belül valódi modelleket legyen képes nyomtatni.

A Printbot azok számára nyújt megoldást, akiknek nincs pénze valamely drága gép megvásárlására, és nincs kellő technikai képzettségük saját megoldás elkészítésére. Drumm a Kisckstarteren indította el a projektet 25.000 dolláros támogatást igényelve, de végül 830.000 dollárt sikerült összekalapoznia. Noha a legolcsóbb gépeket csak a Kickstarteren árulta, már 549 dollárért megrendelhető a bevezető printer és 150 dollárral drágábban egy nagyobb nyomtató. A limitált "junior printer" ára mindössze 399 dollár.

Két nagy különbség van a Printrbot és a konkurencia között - a nyomtatási terület és a felbontás. Egy profi gép - mondjuk a MakerBot Replicator 2 - lényegesen nagyobb és pontosabb modelleket képes elkészíteni és maga a gép is sokkal jobban mutat az asztalunkon. Tény, hogy nagyjából négyszer annyiba is kerül mint a Printrbot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.