Közel 700 ezer embert veszélyeztet

Nőtt a szegénységségi küszöb alatt élők száma Szlovákiában

Az ország összlakosságának 13 százalékát, közel 700 ezer embert veszélyeztet a szegénység Szlovákiában, ennyien élnek az aktuális szegénységi küszöböt jelentő bevételnél kevesebből.

2012.10.02 12:20MTI

Szlovákiában a szegénységi küszöb alatt élők aránya 2011-ben egy százalékponttal nőtt az előző évihez képest.

A szegénységi küszöböt meghatározó havi bevétel egy egyfős háztartás esetében Szlovákiában 2011-ben 315 eurót tett ki. Az összeghatár 3 százalékkal emelkedett egy év alatt, ami a legalacsonyabb mértékű növekedés volt az elmúlt hét év során.

A Statisztikai Hivatal közlése szerint a szegénység veszélyének Szlovákiában leginkább a munkanélküliek, valamint a három, illetve annál több gyermekes háztartások és a csonka családok vannak kitéve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.