Azerbajdzsánba szállították

Otthon azonnal kegyelmet kapott az azeri baltás gyilkos

Egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot Ramil Sahib Safarov sorsát illetően, később kiderült: az azeri elnök tényleg kegyelmet adott neki.

2012.08.31 13:53MTI

Azerbajdzsánban folytatja büntetésének letöltését az azeri baltás gyilkos, akit pénteken szállítottak át a kaukázusi országba - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel, miközben azeri hírportálok szerint az örmény társát agyonverő férfi az azeri elnöktől kegyelmet kapott és azonnal szabad lábra helyezték.

A KIM közleménye szerint az elítélt kérheti akár az ítélkező államtól, akár a végrehajtó államtól, hogy az elítélt személyek átszállításáról szóló strasbourgi európai egyezmény alapján szállítsák át.

A közlés szerint az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az azeri igazságügyi minisztérium arról is tájékoztatta a KIM-et, hogy Ramil Sahib Safarov ítéletét nem alakítja át, hanem az ítélet végrehajtását közvetlenül folytatja a magyar ítélet alapján. Mindeközben azeri hírportálok beszámolója szerint Azerbajdzsánba érkezését követően Safarov, aki Magyarországon töltötte börtönbüntetését egy örmény katonatársa meggyilkolásáért, már ki is szabadult. Ilham Aliyev elnök kegyelmi rendeletének kiadása után a 35 éves férfit azonnal szabadlábra helyezték.

Safarov a NATO békepartnerségi programja keretében Magyarországon tanult, s 2004-ben baltával agyonverte alvó örmény katonatársát, amiért jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Később kiderült: utóbbi hírek bizonyultak helytállónak: Safarov hazaérkezését követően elnöki kegyelemben részesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.