Akcióban a hackerek

Megtámadták az azeri tévé és a légitársaság honlapját

Az "Iráni kiberhadsereg" és a "Perzsa kokainharcosok" nevű csoportok hackerei megtámadták az azeri nemzeti légitársaság (AZAL) és a tévé (AzTV) honlapját.

2012.02.23 19:52MTI

Ez már a második akció az azeri állami weboldalak ellen. A múlt hónapban az "Azeri kiberhadsereg" kalózai hajtottak végre módosításokat 20 állami szervezet honlapján, az ördög képét téve az azeri és az izraeli elnökről készült fotókra. Emellett "zsidóbérencek" és "az iszlám ellenségei" üzenetekkel látták el az érintett internetes oldalakat.
   
Az Iránnal határos muszlim Azerbajdzsánt világi kormány irányítja, és az ország jó kapcsolatokat ápol Izraellel, valamint az Egyesült Államokkal.
   
Irán és Azerbajdzsán között az utóbbi hónapokban feszültebbé vált a helyzet, mivel Teherán azzal vádolja Bakut, hogy megkönnyíti az izraeli hírszerzés munkáját. Az elmúlt időszakban több iráni atomtudós vált merénylet áldozatává, és az iszlám köztársaság Izraelt, illetve az Egyesült Államokat gyanítja az akciók mögött.
   
Baku viszont nem hajt fejet: a héten kábítószer-birtoklásért őrizetbe vettek egy iráni riportert Azerbajdzsánban. Az iráni nagykövetség ezután figyelmeztetett: az eset rossz hatással lehet a kétoldalú kapcsolatokra.
   
Az AzTv csütörtöki jelentése szerint 20 embert őrizetbe vettek, mert állítólag merényleteket terveztek, és szoros szálak fűzték őket az iráni Forradalmi Gárdához, illetve az iszlám köztársaság által támogatott libanoni Hezbollahhoz.
   
Az elmúlt hónapban az azeri hatóságok két embert vettek őrizetbe, ők a gyanú szerint külföldiek ellen akartak támadást intézni. A célszemélyek között állítólag Izrael bakui nagykövete, valamint egy rabbi is szerepelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.