Nem veszi komolyan a vállalásait?

Az LMP szerint a miniszterelnök becsapja a jövő nyugdíjasait

Az LMP szerint a kormány a Széll Kálmán Tervben az Európai Uniónak tett vállalásait sem veszi komolyan, ugyanis nem tervezi az egyéni nyugdíjszámla létrehozását.

2012.07.30 16:47MTI

A párt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a kabinet ezzel elismeri, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben becsapta az állami nyugdíjpillérbe átléptetett volt magán-nyugdíjpénztári tagokat. Az ellenzéki párt arra hivatkozik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Világgazdaság című lap számára a nyugdíjrendszer jövőbeni változásaival kapcsolatban adott válaszából kiderült, a kormány nem tervez komoly változásokat a nyugdíjrendszerben. 

A párt szerint az is világossá vált, hogy nem is tervezik az egyéni nyugdíjszámla létrehozását, amit pedig néhány hónapja a Széll Kálmán Terv 2.0-ban "még belengettek". Hozzátették, emellett nem hajtják végre a nyugdíjrendszer korrekcióját sem, pedig azt a terv szerint még az idén meg kellett volna kezdeni. Az LMP kitért arra: a kormányfő 2010-ben még országgyűlési határozatba foglalta azt az ígéretét, hogy létrehozzák az egyéni nyugdíjszámlákat. Amint a kormány rátette a kezét a magán-nyugdíjpénztári vagyonra, "már el is felejtette az ígéretét" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.