Felsőoktatás

LMP: idén már késő lehet módosítani a keretszámokat

A párt szerint mindenképpen orvosolni kell a felsőoktatási keretszámokkal kapcsolatos problémát, de az idei évre már késő lehet megoldást keresni.

2012.07.24 15:35MTI

Osztolykán Ágnes, az LMP oktatáspolitikusa az alapvető jogok biztosának a felsőoktatási keretszámokat meghatározó kormányhatározat visszavonását szorgalmazó állásfoglalására reagálva elmondta: nagyon örül annak, hogy amit az LMP "már hónapok óta mondogat", azt az ombudsman is észrevette.

Az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke kitért arra: Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár korábban a bírálatokra úgy reagált, csak akkor lesz teljes a felvételi eljárás, amikor vége lesz a pótfelvételinek.

Most azonban felvetődik, hogy a pótfelvételikkel hogyan lehetne orvosolni ezt a nagyon komoly eljárásbéli hibát - jegyezte meg a szakpolitikus. Arról a lehetőségről szólva, hogy visszavonnák a keretszámokat, és újakat határoznának meg idénre, kijelentette: "tudjuk, hogy ez nem megvalósítható."

Szabó Máté alapjogi biztos kedden állásfoglalást tett közzé, amely szerint a felsőoktatásban felvehető hallgatók létszámkeretét nem a hatályos felsőoktatási törvény rendelkezéseinek megfelelően állapították meg, ezért azt kérte a kormánytól, hogy vonja vissza az erről szóló határozatot, majd a jogszabályoknak megfelelően határozza meg újra a 2012/2013-as tanévre vonatkozó keretszámokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.