Egy a tízmillióhoz az esély

Szinte lehetetlen: fehér bölény születését ünneplik az indiánok

Az egység és a jobb jövő reményének a jeleként több száz indián ünnepelte a világ egyik legritkább állatának, egy fehér bölénynek a születését a Connecticut szövetségi államban lévő Goshen egyik farmján.

2012.07.29 14:32MTI

Lakota, móhak, szeneka és kajúga törzsbeli indiánok érkeztek a farmra, ahol a június 16-án született állat keresztelőjét rendezték meg szombaton.

A hagyományos indián rituálé keretében a bikaborjú a Yellow Medicine Dancing Boy nevet kapta.

Az amerikai indiánok a fehér bölényre úgy tekintenek, mint a remény és az egység szimbólumára. A lakota törzset képviselő Marian White Mouse hangsúlyozta, hogy fehér bölény születése kész csoda. "Azt remélem, hogy ez az imádság összetartja népünket és valamennyi indián törzset."

Szakértők szerint egy a tízmillióhoz az esélye annak, hogy egy bölény fehér színű legyen. DNS-vizsgálatok bebizonyították, hogy a fehér bölény nem albino állat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.