Mondvacsinált eljárás?

Az LMP kihagyja a köztársasági elnökválasztást

Jávor Benedek bejelentette: az LMP nem vesz részt a várhatóan jövő héten esedékes államfőválasztásban, mert az eljárást mondvacsináltnak tartja.

2012.04.16 13:55MTI

Az LMP frakcióvezetője - aki jelezte, ők kész tényként kezelik, hogy a Fidesz képviselőcsoportja Áder János európai parlamenti képviselőt jelöli - azt mondta, hogy a köztársasági elnök megválasztása "kizárólag a Fideszen belüli játékokról (...), stratégiázásról, taktikázásról szól".
   
Jávor Benedek azt is kijelentette, hogy Áder János nevéhez köthető az elmúlt évek "leggyalázatosabb törvényei közül kettő", a választási törvény és az igazságszolgáltatásra vonatkozó jogszabály. Szavai szerint ezeket a törvényeket egy magára valamit is adó köztársasági elnöknek alkotmányossági aggályok miatt vissza kellett volna utalnia a parlamentnek.
   
Kifogásolta azt is, hogy - mint mondta - a Fidesz kísérletet sem tett arra, hogy érdemben egyeztessen az államfőjelölésről az ellenzékkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.