Lojális igazgatókat szeretne a kormány?

LMP: Hagyják végre békén az iskolákat!

Osztolykán Ágnes közölte: az LMP beigazolódni látja azokat a korábbi félelmeit, amelyek szerint tavasszal erőltetett ütemű kádercsere kezdődhet az iskolákban.

2012.04.13 10:59MTI

Az ellenzéki politikus pártja nevében arra szólította fel a kabinetet, hogy "hagyjanak fel a kézi vezérléssel, hagyják végre békén az iskolákat".
   
Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke úgy látja, hogy a "kézi vezérlés" előkészítése a köznevelési törvény megváltoztatásával kezdődött, mert abban deklarálták a tantestület és az iskolaszék jogkorlátozását az igazgatói kinevezések kapcsán. Utal az arról szóló januári bejelentésre is, hogy március végén akkor is megszüntetik az államhoz átkerülő középiskolákat vezető igazgatók megbízatását, ha azok addig nem töltötték ki ciklusukat.
   
Osztolykán Ágnes azzal folytatja, hogy ezekre a posztokra szűk határidővel pályázatot írtak ki, több helyen azonban a hivatalos közlések szerint nem vezetettek eredményre, így azokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium érvénytelenítette, majd március végén a kormány hozott egy rendeletet annak érdekében, hogy ideiglenesen az állam az "általa kiválasztott embereket nevezhesse ki az intézmények élére".
   
A képviselő szerint az iskolaigazgatók év eleji felmentése is önkényes lépés volt, a helyükre kiírt pályázatok indoklás nélküli érvénytelenítése és a felülről történő kinevezések pedig egyértelművé tették: az "oktatásirányítás kizárólag lojális, rendszerhez hű igazgatókat akar látni az iskolák élén".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.