Mondvacsinált okok?

Melegfelvonulás - Az LMP elfogadhatatlannak tartja a tiltást

Az ellenzéki párt közölte: az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) betiltotta a melegfelvonulást és "mondvacsinált okokból próbálja a polgárok szabadságjogait korlátozni".

2012.04.06 20:05MTI

Szabó Tímea, az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke és Dorosz Dávid, a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja közleményében úgy fogalmaz, hogy "a rendőrség ott folytatja a gyülekezési joggal kapcsolatos ámokfutást, ahol tavaly abbahagyta".
   
Az LMP szerint a BRFK tiltó határozata - amely szerint a július 7-re tervezett rendezvény miatt a közlekedést más útvonalon nem lehet biztosítani - teljesen megalapozatlan. Az ellenzéki párt közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy "ha a hasonló útvonalon és ugyancsak hétvégén tartott Békemenet idején lehetett más útvonalon biztosítani a közlekedést, akkor a rendőrségnek nincs oka és jogalapja a jóval kisebb melegfelvonulást betiltani".
   
Az LMP szerint okkal feltételezhető, hogy a tiltó határozatba foglalt szakvélemény alkotmányellenes, mert a "gyülekezési törvény által vizsgálni nem engedett szempontokat takar".
   
Az ellenzéki párt közleményében emlékezteti a BRFK vezetőit, hogy amikor tavaly nem adtak engedélyt a melegfelvonulásra, a szervezők bírósági úton helyeztették hatályon kívül a döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.