A Jobbik elképedt

Korlátozás nélkül vásárolhat magyar földet az IMF?

Jobbikos politikusok közölték: a Jobbik elképesztőnek tartja, hogy az Országgyűlés külügyi bizottságának keddi ülésén a másik négy parlamenti párt elutasította a Nemzetközi Valutaalap (IMF) alapokmányának kihirdetéséről szóló törvényerejű rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló javaslat tárgysorozatba vételét.

2012.03.07 11:08MTI

Apáti István és Novák Előd szerint ezzel kiderült, hogy a Jobbik kivételével a többi parlamenti párt teljesen természetesnek tartja az IMF-nek privilégiumokat nyújtó rendeletet.    

Az 1982-es törvényerejű rendeletet értelmében az IMF-et nemzetközi szervezetként pluszjogosítványok illetik meg az adózás, a diplomáciai mentesség, vagy a tulajdonszerzés területén is. Ez utóbbival kapcsolatban a Jobbik többször arra figyelmeztetett: az 1982-es rendelet alapján az IMF korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, cégeket, sőt akár termőföldet is Magyarországon. Az ellenzéki párt  ezért attól tart, hogy a kormány feláldozza az IMF-nek a magyar föld- és vízvagyont az államadósság csökkentése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.