A holokausztra emlékeznek a szocialisták

Mesterházy szerint elszabadulnak az újnáci eszmék

Az MSZP elnöke szerint ma különösen fontos emlékezni és mindenkit emlékeztetni a holokauszt tragédiájára.

2012.01.27 12:26MTI

Mesterházy Attila pénteken, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján, az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 67. évfordulóján küldött közleményében azt írta: "ma, amikor átírta a kormányzó parlamenti többség a holokauszt tagadását egyértelműen büntető jogszabályt, ma, amikor számosan tagadják a holokauszt megtörténtét, ma, amikor egyre látványosabban és vészjóslóan elszabadulnak az újnáci, a rasszista, a kisebbséget megbélyegző, kirekesztő szélsőséges jobboldali eszmék, különösen fontos, hogy emlékezzünk és emlékeztessünk mindenkit a holokauszt tragédiájára".
   
Hozzátette: a közös történelmi emlékezet és az egymás iránti felelősségtudat, a másság, a kisebbség, az emberi és személyiségi jogok megkérdőjelezhetetlen tisztelete mentheti meg az utókort attól, hogy a történelem megismételje önmagát.
   
Közleményében Mesterházy Attila tudatta, hogy az MSZP részt vesz és emlékkoszorút helyez el azon a rendezvényen, amelyet Auschwitzban tartanak pénteken a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.