Tagadták bűnösségüket a fiatalok a büntetőperben

Demszky tojásdobálói: "Nem volt más lehetőség"

Elismerte cselekményét a Demszky Gábor akkori főpolgármestert 2009 áprilisában tojással megdobáló két fiatalember, de vitatták bűnösségüket a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) pénteken megkezdődött büntetőperben.

2011.12.16 17:26MTI

Az ügyészség garázdasággal vádolja a két Pest megyei fiatalt, akik közül az egyik szakmunkástanuló, a másik munkanélküli informatikus.
   
A büntetlen előéletű vádlottak azzal védekeztek: Demszky Gábor "polgármesteri hatalmával és tömegkommunikációs monopóliumával visszaélve" egy tüntetés résztvevőiként fasisztának, újnyilasnak bélyegezte őket, és ők mint "kisemberek" nem láttak más lehetőséget a kellő súlyú reagálásra, minthogy a politikai véleménynyilvánításnak ezt az - egyébként Nyugat-Európában bevett és korántsem büntetendő - formáját válasszák, hogy tojással dobálják meg bírálatuk tárgyát.
   
Az egyik vádlott megjegyezte azt is, hogy akkoriban Demszky Gábort, amerre csak ment az országban, szinte mindenütt tojászáporral fogadták az emberek.
   
Az eljárás adatai szerint a két vádlott éppen a PKKB épülete előtt dobta meg az akkori főpolgármestert, aki Polgár Tamással, a Tomcat néven ismert radikális bloggerrel pereskedett.
   
A pénteki tárgyaláson megjelent Tomcat, és beidézték Demszky Gábort is, de ő kimentette magát.
   
A büntetőper márciusban folytatódik a PKKB-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.