Dühös tüntetők ostromolták meg a küldöttséget

Tojást dobált az ellenzékiek ellenzéke Kairóban

Dühödt szíriai tüntetők tojással dobálták meg a szíriai ellenzéki küldöttség tagjait, amikor szerdán Kairóban az Arab Liga székházába tartottak.

2011.11.09 18:49MTI

Az incidens jól tükrözi a szíriai ellenzék mély  megosztottságát. A mintegy száz fős tüntető csoport maga is Bassár el-Aszad elnök rezsimjét támadja, azt állítva, hogy a delegáció nem képviseli őket, és tagjai szemére veti, hogy elég állhatatosak ellenzékiségükben.
   
A küldöttség a Szíriában alapított Demokratikus Fordulat Nemzeti Koordinációs Bizottságát (NCC) képviseli és hisz az elnökkel folytatható párbeszédben. Az Isztanbulban székelő szír Nemzeti Tanács viszont Aszad elnök megbuktatását tűzte zászlajára. Más csoportok a Líbiához hasonló katonai fellépést sürgetnek.
   
Aszad elnök unokafivére, a gyermekkora óta száműzetésben élő, reformpárti Ribal el-Aszad bírálta az ellenzék megosztottságát. Az algériai al-Kabar napilapnak nyilatkozva úgy vélte, hogy amíg nincs egység a demokratikus mozgalomban, addig a hadsereg nem fog az elnök ellen fordulni.
    
Mindeközben Szíriában nem mérséklődik az erőszak. Aktivisták beszámolói szerint legalább tíz embert megöltek szerdán a szíriai biztonsági erők, közülük ötöt a fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.