Bővül a Paksi Atomerőmű

Az LMP szerint atomcsapás fenyegeti a költségvetést

Jávor Benedek, az LMP országgyűlési képviselője közölte: a Paksi Atomerőmű bővítése atomcsapás lenne a magyar költségvetésre.

2011.12.01 13:11MTI

Az ellenzéki politikus szerint a döntés olyan fontosabb feladatoktól vonja el a pénzt, mint a megújuló energiaforrások, illetve az energiahatékonyság finanszírozása, vagy például a válságban lévő egészségügy.
   
Jávor Benedek emlékeztetett rá, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter múlt pénteken, vagyis egy nappal a magyar adósság bóvli kategóriába sorolása után egy nappal jelentette be, hogy Magyarország egy 3 ezer milliárd forintos beruházás megkezdését tervezi.
   
Az LMP-s politikus szerint a piacok nem fognak finanszírozni egy ilyen kétséges megtérülésű beruházást, így az állami szerepvállalásra is szükség lenne. Jávor Benedek hozzátette: az atomerőmű bővítése óriási államadósságot hozna magával és évtizedekre előre felborítaná a magyar költségvetést.
   
Az ellenzéki politikus mítosznak nevezte az olcsó atomenergiát. Jávor Benedek szerint az így előállítható villamosenergia kilowattóránként 25 forintba kerülne, miközben az EU-ból 6-8 forinttal olcsóbban is be lehet szerezni az áramot.
   
Az LMP szerint az ország energetikai jövője a megújuló energiaforrások támogatása és energiahatékonysági intézkedések következetes végrehajtása. Jávor Benedek szerint kérdéses, hogy szükség van-e egy olyan beruházásra, amely eladósítja az államot, magas a korrupciós kockázata és drága energiát állít elő.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.