Megvédik az embereket a kormánytól

Népszavazást tervez jövőre az LMP

Schiffer András, az LMP parlamenti frakcióvezetője azt mondta: az LMP jövőre népszavazáson fogja az emberek véleményét kérni és egyben megvédeni a nyugdíjakat, s azokat akiket a Fidesz-kormány ki akar semmizni.

2011.11.30 17:24MTI

Nem engedjük, hogy azokat az embereket, akik öt-tíz éve a törvényesen megszerzett nyugdíjukat élvezik, létbizonytalanságba taszítsák - tette hozzá.
   
Megkérdezzük mit gondolnak, adtak-e mandátumot a Fidesznek 2010-ben arra, hogy a nyugellátást megvonják, csökkentsék, avagy "visszazavarják" az embereket a munkaerőpiacra - vetette fel az ellenzéki politikus.
   
Schiffer András emlékeztetett arra, hogy az LMP már idén májusban, majd nyáron is népszavazási kezdeményezéssel élt az Országos Választási Bizottságnál (OVB), hogy ne lehessen a törvényesen megszerzett nyugdíj-jogosultságokat megvonni, ne lehessen nyugdíjasokat "visszazavarni a munkaerőpiacra". Az OVB a három kérdésben megfogalmazott népszavazási kezdeményezést (amely a nyugdíjak megvonásának tilalmára vonatkozott) elutasította, ezért a párt az Alkotmánybírósághoz fordult - mondta.
   
Schiffer András hangsúlyozta: az Alkotmánybíróság az OVB-t új eljárásra utasította.
   
Elmondta: az Alkotmánybíróság "folyamatosan dolgozza fel" az LMP népszavazási kérdéseit, s jó néhányban még nem döntött, de ez "rövid időn belül megtörténik". A továbbiakban négy hónap van a szükséges aláírások összegyűjtésére, azt követően részben a parlamenten és a köztársasági elnökön múlik, hogy a népszavazást mikor lehet megtartani - mondta Schiffer András, megjegyezve: szerintük 2012-ben lesz alkalmuk az embereknek, hogy népszavazáson nyilvánítsanak véleményt a Fidesz "megszorító, mindenkit legázoló és embertelen gazdaság- és társadalompolitikájáról".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.