Nyilvánosságot követelnek

Az LMP mutyit sejt a vörösiszap-pénzek körül?

A Lehet Más a Politika (LMP) azt kezdeményezi, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan mire költötték el a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa utáni kármentesítéshez felhasznált közpénzeket - mondta a párt frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón, Kolontáron.

2011.11.29 14:50MTI

Schiffer András közölte: a kormány által eddig elköltött 15 milliárd forint kilencven százalékát nem a környezeti károk felszámolásával megbízott Mecsekérc Zrt. kapta, hanem az különböző alvállalkozóknál "landolt". Mint hozzátette, nem tudni, a láncolaton belül hol vannak "offshore szálak, udvari beszállító cégek", és az sem ismert, hogy ezeket a pénzeket megfelelő hatékonysággal, az ott élők érdekében használták-e fel.

Az LMP frakcióvezetője hangsúlyozta, nagy problémát jelent azt is, hogy a vörösiszap-katasztrófa következtében kárt szenvedett gazdálkodók még semmilyen állami kártalanításban nem részesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.