Ostobaságot állít az MSZP?

Köztestületté akar válni az Országos Polgárőr Szövetség?

A Belügyminisztérium (BM) közlése szerint az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) támogatja a szervezet köztestületté válását, a szocialisták ostobaságot állítanak, amikor ennek ellenkezőjéről beszélnek.

2011.11.11 12:55MTI

A tárca sajtóosztálya ezt annak kapcsán közölte, hogy az MSZP kommünikében azt írta: az OPSZ-t egy kormánypárti képviselővel beadatott módosító indítvánnyal alakítanák köztestületté, és neveznék át Nemzeti Polgárőr Szövetségre úgy, hogy maga a civil szervezet ezzel nem ért egyet.
   
"A szocialisták ismét ostobaságokat állítanak, hogy félrevezessék a magyar embereket. Szó sincs arról ugyanis, hogy az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) nem támogatná a szervezetük köztestületté válását" - reagált erre a BM.
   
Tájékoztatásuk szerint Túrós András, az OPSZ elnöke a Belügyminisztériumnak küldött állásfoglalásában erősítette meg, hogy egyetértenek azzal a javaslattal, hogy a szervezetük az önkormányzás elvén alapuló köztestületként működjön. Az OPSZ az elnevezésük kiegészítését is támogatja, amely szerint Országos Nemzeti Polgárőr Szövetségnek neveznék őket a törvényjavaslat elfogadása után - tették hozzá.
   
A tárca hangsúlyozza, hogy kiemelt partnerének tekinti az OPSZ-t, és számít rá a rend és a közbiztonság megőrzése, a bűn megelőzése terén.
  

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.